Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Nezapamćene brojke: U Vukovaru 150.000 domoljuba

Nezapamćene brojke: U Vukovaru 150.000 domoljuba HRV

Kolonom sjećanja u Vukovaru danas je, moglo se jasno vidjeti, hodio nezapamćen broj sudionika. U 25. koloni sjećanja, prema procjenama Grada Vukovara, bilo je više od 150 tisuća ljudi.

Ovo je prvi puta da je protokol na Memorijalnom groblju kasnio čak sat vremena, a državni vrh u središte grada od Nacionalne memorijalne bolnice "dr. Juraj Njavro", koja je udaljena cca dva kilometra, došao je tek oko 12 sati i 15 minuta. Posljednji sudionici kolone središtem grada prošli su iza 13 sati.

Ono što je oko naših novinara, ali i drugih kolega, moglo zamijetit je i nezapamćen broj mladih sudionika kolone, što ulijeva nadu da se vukovarska žrtva i tragedija nikada neće zaboraviti i da prolivena krv za slobodnu i neovisnu Hrvatsku nije bila uzaludna.

Program današnjeg obilježavanja Dana sjećanja privodi se kraju puštanjem lampiona u Dunav kod Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar u 17 sati te paljenjem svijeća diljem zemlje u glavnoj gradskoj ulici ili Ulici grada Vukovara pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli".

U 18 sati i 11 minuta Hrvatska će biti ujedinjena i zvonjavom crkvenih zvona pod nazivom "Zvon za Vukovar".

Pročitano 1020 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI