Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima preventivni program Imam pravo

U organizaciji Ravnateljstva policije, Službe prevencije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske i u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Vinkovaca u Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima održan je preventivni program „Imam pravo“.

Djecu su pozdravili voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, načelnik Policijske postaje Vinkovci Davor Dežić i vinkovački dogradonačelnik Josip Romi, koji je djecu obradovao i s prigodnim poklonima.

Djeci je prezentirana uloga policije u svojstvu prijatelja pomagača.

Na interaktivan način voditelj programa specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije Saša Čuić upoznao je djecu s poslovima policije, s naglaskom na pružanje osjećaja sigurnosti i napomenom da su policajci tu i da im se djeca uvijek mogu obratiti.

Potom je održana edukativno-zabavna predstava „Imam pravo“ kroz koju su glumci iz kazališta „Smješko“ u interakciji s djecom i mladima progovorili o važnosti poštivanja dječjih prava, a posebice je istaknuto pravo na sigurnost djeteta, važnost kulture nenasilja, dijaloga i tolerancije.

Sam program upotpunio je glazbenom pratnjom Jerko Marić.

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun