Ispiši ovu stranicu

Državni tajnik Bilaver tijekom radnog posjeta našoj županiji najavio daljnje potpore za izgradnju infrastrukture

U okviru projekta Vlade RH Slavonija, nedavno je u promet pušten nadvožnjak na Borincima, naselju koje je na taj način konačno postalo povezano sa središtem Vinkovaca. Riječ je nadvožnjaku vrijednom 10,6 milijuna eura koji je u ponedjeljak u okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

- U ovaj sam projekt bio uključen u administrativnom dijelu i sada ga prvi put vidim uživo. Djeluje uistinu impresivno i podsjeća na infrastrukturu koju vidimo u najrazvijenijim europskim gradovima – istaknuo je tijekom obilaska Bilaver. Naglasio je kako će njegovo ministarstvo i dalje podržavati projekte koje razvijaju u vinkovačkoj gradskoj upravi.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić najavio je i jedan od najznačajnijih projekata ne samo za taj grad nego i cijelu županiju.

-Riječ je o cesti s četiri prometna traka na pravcu Županja- Vinkovci, dalje dvotračno do Vukovara što će sigurno značiti život i dinamiku gospodarstva cijele županije – rekao je Bosančić.

Tijekom posjeta naglašeno je da Vlada RH trenutno u cestovnu infrastrukturu ulaže preko 3,5 milijardi eura. Što se naše županije tiče, spomenuta je i prometnica Ilok-Lipovac tzv. šokačka magistrala kao i obnova pruge Zagreb – Dugo Selo – Novska – Vinkovci koja će znanto skratiti vožnju vlakom u tom smjeru.

Pročitano 181 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar