Ispiši ovu stranicu

Osigurano pet tisuća kanti za plastiku i metal

Osigurano pet tisuća kanti za plastiku i metal Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj gradskoj upravi osigurali su pet tisuća kanti za plastiku i metal zapremine 120 litara. Zamijenit će dosadašnje vrećice koje su građani koristili u svojim obiteljskim kućama za razvrstavanje otpada. Nekoliko je kanti u Ulici Ive Andrića na Sajmištu podijelio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, naglasivši kako se mora razmišljati o zbrinjavanju otpada sa što manje utjecaja na prirodu oko nas.

-Podjelom kanti omogućujemo građanima da otpad prikupljaju lakše i učinkovitije. Ukupno dijelimo pet tisuća kanti čija je vrijednost preeko 115 tisuća eura. Godinama pratimo trendove i natječaje, uspješno povlačimo sredstva i važno nam je da građani dobiju te kante besplatno kako bi mogli odvajati otpad – poručio je Penava.

Cilj je projekta povećati odvojeno prikupljanje reciklabilnog komunalnog otpada i smanjiti odlaganje miješanog komunalnog otpada sukladno obvezama propisanim Zakonom o gospodarenju otpadom i ciljevima iz Plana gospodarenja otpadom RH.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je dosadašnja ulaganja gradske uprave u razvrstavanje otpada na području našeg grada.

 - Posljednjih smo godina osigurali 13 tisuća posuda za razvrstavanje otpada od papira do biootpada, a podijelili smo i 500 kompostera. Osigurali smo i 145 polupodzemnih kontejnera za višestambene objekte u gradu Vukovaru i u tome prednjačimo u Hrvatskoj. U svim osnovnim i srednjim školama podijelili smo posude za razvrstavanje otpada, a vrtići su dobili posude za razvrstavanje u obliku igrački kako bi im proces zbrinjavanja otpada bio zanimljiviji – rekao je Čulig.

 

 

Ukupna vrijednost nabave iznosi 112.500,00 eura s PDV-om, za što je osigurano sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u visini od 80 posto.

 

 

Pročitano 384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar