Ispiši ovu stranicu

Postavljanjem fotonaponskih elektrana u Vinkovcima štede 95 posto električne energije

Postavljanjem fotonaponskih elektrana u Vinkovcima štede 95 posto električne energije Foto: Grad Vinkovci

Nakon što su na krovove tri vinkovačke osnovne škole i tri dječja vrtića te krov Tehnološkoga parka postavljene fotonaponske elektrane, priveden je kraju projekt „Sunčana strana grada”. Na završnoj konferenciji istaknuto je da je projekt provela Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ukupne je vrijednosti 280 tisuća eura od čega je spomenuti fond sufinancirao 40 posto, a ostalo su sredstva Grada Vinkovaca. Kroz projekt je postavljeno osam fotonaponskih elektrana koje prosječno pokrivaju 95 posto godišnje potrošnje električne energije ustanova na koje postavljene, što će im donijeti veliko smanjenje režijskih troškova.

Iz vinkovačke gradske uprave poručeno je da „Sunčana strana grada” predstavlja nastavak projekata kojima se doprinosi zaštiti okoliša, smanjenju emisije CO2 i općenito cilju zdravih i zelenih Vinkovaca kao naslijeđa budućim generacijama.

Konferencija je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a u okviru koje je za djecu organizirana i kazališna predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci tijekom koje su mogla više saznati o zelenoj tranziciji i očuvanju okoliša, na koji način se može koristiti sunčeva energija, kakav utjecaj ona ima na okolinu u kojoj živimo te što će to u budućnosti značiti za Vinkovce.

 

Pročitano 277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar