Ispiši ovu stranicu

Vukovarska udruga dobila nagradu „Zeleni leptir”

Vukovarska udruga dobila nagradu „Zeleni leptir” Foto: Udruga TSBSJV

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar dobila je prestižnu nagradu Večernjeg lista „Zeleni leptir” u kategoriji Najbolji projekt pojedinca/udruge u kategoriji Mir i pravda / Snažne institucije, partnerstvo za ciljeve, odgovor na klimatske promjene i to za projekt „Bakina škrinja"- kreativne radionice korištenjem recikliranih materijala iz domaćinstva i reuse tehnika. Nagrada je dodijeljena krajem ožujka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Bilo je prijavljeno više od 50 projekata, a 14 najboljih odabrao je žiri u sastavu Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode u WWF, Stela Lechpammer, izvršna urednica Večernjeg lista, Stipe Božić, naš proslavljeni alpinist, putopisac i redatelj i Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja.

U ime udruge Tko se boji sutra još? Vukovar, nagradu je primila predsjednica udruge Maja Prakaturović.

- Dolazimo iz male sredine i ovdje smo kao totalno outsideri u ovoj borbi za nagradu, bok uz bok s velikim i puno iskusnijima, što nam zapravo dodatno potvrđuje i validira da radimo izvrstan posao. Kroz projekt smo kroz tri godine uključili preko 1000 sudionika od najranije dobi kako bi osvijestil značaj očuvanja okoliša malim koracima i pomacima koje može svatko. Novim idejama učili smo druge, educirali primjerima, dijelili promo materijalima i zagovarali o življenju 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja o kojima svi skupa trebamo zajednički razmišljati i djelovati kako bi našim naraštajima ostavili što bolju i zeleniju budućnost – istaknula je ovom prigodom Prakaturović.

 

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar