Ispiši ovu stranicu

Počela izgradnja vukovarske obilaznice

Dugo očekivani radovi na izgradnji vukovarske obilaznice duge 19 kilometara počeli su u ponedjeljak na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac, u duljini 6,5 kilometara, vrijednoj 28 milijuna eura. Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, riječ je o iznimno značajnom projektu cestovne infrastrukture za građane Vukovara, vrijednom ukupno više od 100 milijuna eura, prenosi HINA.

"Obilaznica u Vukovaru dugačka je 19 kilometara. Otvaramo danas radove faze Bršadin sjever do čvorišta Lužac u duljini od 5,6 kilometara i vrijednosti 28 milijuna eura, time počinje realizacija značajnog projekta i za sam grad Vukovar", kazao je Škorić istaknuvši značaj ceste Nuštar-Vukovar, nastavka istočne vinkovačke obilaznice,

"Radi se o važnom europskom pravcu, o spoju Luke Vukovar s desetim koridorom, to je jedan od značajnih projekata koji nadilazi interes ove županije. Kapitalno je za tri najveća grada u županiji, Vinkovce, Županju i Vukovar, dogradnja još jednog kolnika na državnoj cesti D55 koja bi išla u duljini od 21,5 km od čvora Vinkovci jug do čvora Županja", rekao je Škorić. 

Zastupnik HDZ-a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Nikola Mažar najavio je kako će se za nekoliko dana potpisati ugovori o izgradnji brze ceste Vukovar-Nuštar, vrijednosti 51 milijun eura, koja bi se nadovezala na postojeću istočnu obilaznicu grada Vinkovaca. Izgradnjom te prometnice brzom cestom bi bili spojeni Vukovar, kao županijsko središte, i Vinkovci, kao najveći grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Vukovarci već godinama traže da se izgradi gradska obilaznica kako bi se tranzitni promet izmjestio iz grada. Gradske vlasti česti su isticale kako je Vukovar jedini grad na državnoj cesti D2, koja od Slovenije vodi prema granici s Srbijom kod Iloka, koji nema obilaznicu i da je čekaju već 15 godina.

Na temu obilaznice održan je prošlog proljeća i prosvjed građana, a u listopad i tematska sjednica Gradskog vijeća Vukovara s koje je zatražen hitan početka gradnje obilaznice.

Pročitano 357 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar