Ispiši ovu stranicu

Ponavljanje izbora u Ostrovu

Birat će predstavnika srpske nacionalne manjine Birat će predstavnika srpske nacionalne manjine Milan Paun

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

Radi se o biračkom mjestu u Općini Sračinec u 3. izboroj jedinici, a odnosi se na listu kandidata u 12. izbornoj jedinici u kojoj se bira zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Izbori će biti ponovljeni i u Općini Markušica na biračkom mjestu br. 5, Ostrovo u 5. izbornoj jedinici, također zbog situacije s 12. jedinicom u kojoj se biraju zastupnici srpske nacionalne manjine.

"Na tim je biračkim mjestima pronađeno više glasačkih listića nego što ih je trebalo biti u glasačkim kutijama. Ti izbori će se ponoviti vrlo brzo, već u nedjelju, 21. travnja, kako bismo, s obzirom na to da se radi o samo dva biračka mjesta, što prije kompletirali konačne rezultate izbora za sve izborne jedinice", rekao je potpredsjednik DIP-a Josip Salapić na konferenciji za medije.

Predsjednik DIP-a Radovan Dobronić izvijestio je kako je na parlamentarnim izborima glasalo 62,31 posto od ukupnog broja upisanih birača, odnosno njih 2.216.742 od 3.557.875, istaknuvši kako je to vrlo dobro u usporedbi s izborima od 2020. godine koja je imala smanjenu izlaznost i zbog covida, a pri tome je izrazio nadu da će se izlaznost još više popraviti.

Pročitano 258 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun