Ispiši ovu stranicu

U Andrijaševcima kreće izgradnja pristaništa, u Rokovcima novog trga i parka

U Andrijaševcima kreće izgradnja pristaništa, u Rokovcima novog trga i parka Foto: arhiva HRV-a

Općina Andrijaševci objavila je Javni poziv za izradu idejnog arhitektonsko – krajobraznog rješenja izgradnje parka i trga u Rokovcima.

Kako je rekao načelnik općine Andrijaševci, Ante Rajković, cilj je dobivanje najkvalitetnijeg funkcionalnog, racionalnog, provedivog i održivog urbanističko-arhitektonskog rješenja novog mjesnog trga u Rokovcima kojim će se na predmetnoj lokaciji realizirati park i trg te sagledati cjelovita rješenja prostora novog Trga i okolnog prostora, a koje će poslužiti kao stručna podloga za izradu tehničke i izvedbene dokumentacije.
- Ukazala se povijesna prilika za Rokovce za ozelenjavanje velike površine gdje će se izgraditi park i trg koji se proteže od mjesne crkve do Bosuta, a izlazi na četiri ulice. Stvorili smo preduvjete za izgradnju trga i parka s površinom od preko 22 tisuće kvadratnih metara. Trenutno smo u fazi ugovaranja nagradnog natječaja za izradu idejnog riješenja i očekujemo do kraja ovog mjeseca kako ćemo imati tehnička riješenja - rekao je Rajković dodavšio kako će park sadržavati fontanu, dječje igralište, pozornicu, sjenicu i svim sadržajima koji su potrebni za kvalitet boravak na svježem zraku.
Procijenjena vrijednost ukupne investicije milijun i 850 tisuća eura, a nagradni fond iznosi 13 tisuća eura.

Planirano je uređenje obale i izgradnja pristaništa s mostom za transfer putnika. Zgrada će se sastojati od pontonskog pristaništa na desnoj obali Bosuta nizvodno od mosta u Andrijaševcima,. Pristanište će se sastojati od dva dijela — uzvodno i nizvodno projektiranog spusta za čamce. Uzvodno je smješten pristan i marina dužine 60,0 m koja osigurava 14 priveznih mjesta za čamce, a nizvodno od projektiranog spusta nalazi se marina koja osigurava još 13 priveznih mjesta.

Planiran je i spust za čamce u produžetku Ulice Ante Starčevića u Andrijaševcima te uređenje desne obale Bosuta. Projektom se obrađuje pontonsko pristanište na lijevoj obali nizvodno od Ribarske ulice u Rokovcima, gdje se planira 13 priveznih mjesta za čamce te jedan vez za manji turistički brod. Neizgrađeni dio planira se urediti kao zelena površina.

Pročitano 181 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI