Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Toni Milun održao besplatnu radionicu

U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Toni Milun održao je besplatnu radionicu.

Prof. Toni Milun nagrađivani je profesor matematike i financijski vloger koji je snimio više od 2000 videa u kojima na jednostavan i konkretan način objašnjava matematiku školarcima i studentima, a na održanoj radionici predstavio je učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Vukovara financijsku pismenost za mlade, a u sklopu projekta „Obogata se znanjem”. Financijska pismenost u današnjem svijetu ima veliku važnost i vrlo je korisno steći znanja o tome kako na kvalitetan i organiziran način „baratati“ svojim novcem. Tehnike razmišljanja o kojima je govorio mogu mlade dovesti do financijske stabilnosti i boljeg životnog standarda. To je osobito važno u vremenu kada mladi vrlo rano počinju raditi, uglavnom honorarne poslove i poslove preko studentskog servisa.

Ova interaktivna edukativna radionica imala je dva cilja: educirati polaznike osnovama financijske pismenosti te osvijestiti mlade o važnosti svjesnog promišljanja o financijama te podučiti  mlade tehnikama razmišljanja i djelovanja koje mogu dovesti do stabilnije financijske situacije i boljeg životnog standarda, pojasnio je profesor Miluna.
- Imamo tri glavna pitanja koja bismo si svi trebali postavljati, a prvo pitanje je kako zarađivati više?, stoga sam mladima govorio o metodama kako otkriti ono što ih najviše zanima i čime se žele baviti, jer smatram kako ćemo najbolje zarađivati ako se bavimo onime što volimo. Drugo pitanje je kako trošiti pametnije/manje, a riječ je o trikovima kako uštedjeti odnosno ne potrošiti. Uglavnom mladima prenosim svoja iskustva, od mojih ulaganja do postignuća- rekao je Miluna dodavši kako mladi u Hrvatskoj nisu zainteresirani za matematiku
- Kod mladih je problem da ako nešto ne znaju riješiti iz prve, ne trude se ponovno pokušati doći do rješenja. I tu nailazimo na problematiku. Sve manje je upornih i ustrajnih, a upravo ove karakteristike dovode do rezultata – zaključio je.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuo je iznimnu važnost financijske pismenosti.
- Smatramo da je financijska pismenost jedna od ključnih pismenosti te trebamo poticati i razvijati odgovornu financijsku pismenost. Mladi trebaju znati što si prihodi, rashodi i kako njime upravljati -
zaključio je.

Pročitano 455 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI