Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan nestalih osoba

Međunarodni dan nestalih u Vukovaru Međunarodni dan nestalih u Vukovaru Jasenka Vrdoljak

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja je i ove godine nositelj središnjeg obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba u Republici Hrvatskoj koji se danas obilježava po dvanaesti put.

Na taj dan se prisjećamo osoba koje su nestale kao posljedica oružanih sukoba, zločina protiv čovječnosti ili kršenja ljudskih prava, a čije su sudbine i mjesta ukopa nepoznati.

- Ovo je dvanaesta godina zaredom kako obilježavamo ovaj značajni dan, a cilj i namjera naše ustrajnosti je stalno podsjećanje hrvatskih i međunarodnih institucija i javnosti kako je pitanje nestalih osoba, najveće humanitarno-pravno pitanje i najteže naslijeđe Domovinskog rata, još uvijek veliki teret ne samo za naše obitelji nego i za društvo u cjelini - ističu iz Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Međunarodni dan nestalih osoba u Hrvatskoj se svake godine održava u drugom gradu, a danas će se obilježiti u Varaždinu. Prema podatcima Saveza trenutno se traga za 2.525 osoba, od kojih se više od 70 posto odnosi na osobe nestale za vrijeme Domovinskog rata.

Pročitano 1580 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI