Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U trećem pokušaju konstituirano Gradsko vijeće Vukovara

Željko Pinjuh sa svojim potpredsjednicima  Pavličekom i  Karaulom Željko Pinjuh sa svojim potpredsjednicima Pavličekom i Karaulom Foto: A. Lovrić

 Vukovarsko gradsko vijeće konstituirano je u trećem pokušaju te je za predsjednika izabran predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh  dok su njegovi zamjenici predsjednik vukovarskog HSP-a drAS Marijan Pavliček i HDZ-ov vijećnik Pilip Karaula.

Vodstvo novog saziva vijeća izabrano je glasovima koalicije HDZ-HSP drAS i samog Željka Pinjuha koji je glasovao suprotno stajalištu vlastite stranke. Odmah na početku sjednicu  su napustili vijećnici SDP-a ističući da odluku o tome tko će biti kandidat SDP-a za predsjednika vijeća donosi Gradski odbor, a ne kandidat sam. –Nije problem u formiranju Gradskog vijeća, već u svijesti da će HDZ već na proračunu rušiti i vijeće i gradonačelnika te nas svakako iščekuju novi izbori-pojasnio je Goran Bošnjak, vijećnik SDP-a dodajući kako je Pinjuh svojim postupkom prekršio Statut stranke.

Sjednicu su iz revolta, jer niti jedan pripadnik srpske nacionalne manjine nije bio predložen za vodstvo vijeća, napustili i vijećnici SDSS-a.

-Ja sam rekao da se vijeće može formirati samo oko SDP ima predsjednika s obzirom da imamo i gradonačelnika, a iz HDZ-a i HSP-a drAS mogu doći potpredsjednici. Nažalost, jučer su se u SDP-u stvari malo zakomplicirale, a ja nisam mogao pogaziti svoju riječ i držim da nisam pogriješio. Svima mogu reći jedino da se Željko Pinjuh nikome nije ni prodao ni obećao, ovo radim iz stvarno poštenih namjera i kao čelnik SDP-a mislim da mi nitko ne može zamjeriti  jer želim zajedno s gradonačelnikom prionuti poslu i doprinijeti razvitku grada-izjavio je Pinjuh koji o svom statusu u stranci nije želio govoriti najavivši jedino da će o tome razgovarati s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem. –Ukoliko u stranci to smatraju potrebnim, spreman sam ponuditi svoj mandat predsjednika Gradskog odbora na raspolaganje-najavio je Pinjuh.

Potpredsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Marijan Pavliček najavio je izmjenu Statuta Grada Vukovara s ciljem da se grad proglasi mjestom od posebnog pijeteta, možda već na prvoj radnoj sjednici vijeća.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo povezao je dogovor Pinjuha, Barne i Pavličeka sa slučajem Sabo koji je cijelo ljeto potresao vukovarsku javnost. Za Pinjuha je rekao da se u ovom trenutku jedino može reći da on, s obzirom da je glasovao suprotno stavovima SDP-a, više nije član stranke.

Pročitano 2607 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI