Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HDLSKL protiv oduzimanja statusa počasne građanke J. Kosor

Komšić protiv oduzimanja stausa J. Kosor Komšić protiv oduzimanja stausa J. Kosor Foto: HRV

Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) usprotivio se jučerašnjem prijedlogu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara, prozivajući Stožer da djeluje kao „lutka na koncu“ HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević.

Logoraši u priopćenju navode kako je Jadranka Kosor, danas nezavisna saborska zastupnica, status počasne građanke Vukovara dobila za svoj ogroman doprinos u zbrinjavanju vukovarskih prognanika, kao i doprinos njihovu povratku nakon mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja. „Danas si Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji je lutka na koncu HDZ-a i HSP-a AS, uzima za pravo da omalovažava i diskreditira sve osobe i njihova djela, ako su u suprotnosti s njihovim mišljenjem. Dokad?", naglašava u priopćenju predsjednik vukovarskog ogranka HDLSKL-a Zdravko Komšić.

Vijećnike u vukovarskom Gradskom vijeću pita hoće li podleći pritisku Stožera i „nanijeti gradu Vukovaru i njegovom ugledu nesagledivu političku štetu“.

„Ako se to ipak dogodi, očekujem od ostalih počasnih građanki i građana grada Vukovara da se u znak neslaganja s tim činom zahvale i vrate svoje počasno građanstvo gradu Vukovaru“, zaključuje Komšić u priopćenju.

Pročitano 1302 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI