Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Splitu Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Program Tjedna sjećanja Program Tjedna sjećanja Foto: dalmacijanews.com

Manifestacija Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, u povodu 22. godišnjice njihova stradanja, otvorena je večeras u Splitu prikazivanjem dokumentarnog filma „Vukovar 1991.“

Pozdravljajući nazočne u punoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja ocijenio je kako uvođenje ćirilice u Vukovar nije ostvarivanje prava manjine, nego "nasilno vraćanje simbola agresije", javila je Hina.

„Boli nas ponižavanje hrvatskih branitelja i umanjivanje njihove žrtve uz istovremeno aboliranje četničkih zločina. Stoga ni nasilno, možemo slobodno reći i protuzakonito, uvođenje ćirilice, ne doživljavamo kao ostvarenje prava manjine na svoje pismo, nego kao nasilno vraćanje simbola agresije“, rekao je Ževrnja.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je naglasio kako se svi skupa u Hrvatskoj moramo sjetiti onih koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote. „Smatram da je naša dužnost i obveza sjećati ih se od danas pa sve dok bude hrvatske države“, rekao je Baldasar.

Organizator Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u Splitu drugu godinu za redom je Hrvatska udruga Benedikt. U okviru splitskog Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju održat će se tribina „Nova agresija na Vukovar“, izvest će se antiratna monodrama „Feniks“ posvećena žrtvama Domovinskog rata, bit će prikazani i dokumentarni filmovi „Vukovar –simbol hrvatskog otpora“ i „Časni sude, nisam kriv“. Također će se organizirati molitveno bdijenje za Domovinu i sve žrtve Domovinskog rata, a 16. i 17. studenog izaslanstvo iz Splita posjetit će Vukovar.

Pročitano 1374 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI