Ispiši ovu stranicu

Vukovar očekuje oko 100.000 sudionika kolone

Kolona sjećanja proći će novom trasom zaobilazeći središte grada Kolona sjećanja proći će novom trasom zaobilazeći središte grada HRV

Vukovar se priprema za dolazak sto tisuća ljudi, a gradonačelnik Željko Sabo očekuje da će kolona sjećanja biti dostojanstvena kako to i zaslužuju oni koji su živote dali za slobodu Vukovara i Hrvatske.

Dolazak je najavila cijela Vlada, predsjednici države i Hrvatskoga sabora te 25 članova diplomatskoga zbora. Sudionici obilježavanja proći će u koloni sjećanja pješice put dug 5,5 kilometara od Opće županijske bolnice Vukovar do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence za poginule i nestale u obrani Vukovara, potom će biti služena misa zadužnica.

Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991., trajala je 87 dana, a ubijene su 1.624 osobe, ranjeno 1.219 dok je nakon okupacije u srbijanske logore odvedeno oko 8.000 vukovarskih branitelja i civila, a iz potpuno razrušenog grada prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba.

Pročitano 1489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun