Ispiši ovu stranicu

Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje

Projektom je educirano 50 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba Projektom je educirano 50 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba Foto: R.Rac

U gradskoj vijećnici Vukovara održano je predstavljanje projekta  „Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobile)“ čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra u sklopu programa IPA IV „Unapređenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba“. 

Opći cilj projekta je povećati zapošljavanje i samozapošljavanje visoko obrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u IT sektoru. Projektom je 50 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije educirano u području poduzetničkih i osobnih vještina te IT vještina potrebnih za razvoj aplikacija za mobilne uređaje. Stečena znanja i vještine sudionici edukacije su iskoristiti kako bi razvili 12 aplikacija za mobilne uređaje, a 5 najboljih je odabrano te će od Pučkog otvorenog učilišta Algebra dobiti financijsku podršku za marketinške aktivnosti i promociju svojih mobilnih aplikacija nakon što budu dovršene.

- Jedan od rezultata projekta je i osnivanje virtualnog inkubatora i informacijskog portala gdje sudionici projekta, kao i drugi zainteresirani korisnici, mogu dobiti stručne, pravne, prodajne i marketing informacije i savjete o razvoju start up tvrtki. Kroz te će savjete i podršku polaznici projekta moći ići i prema osnivanju vlastitih tvrtki, eventualnom samozapošljavanju ili pronalaženju poslovnih partnera, rekla je Monika Živković, rukovoditeljica Odjela posredovanja i priprema za zapošljavanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Vukovar.

Siniša Kovačić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika rekao je kako Grad Vukovar prepoznaje nove IT tehnologije kao budućnost poslovanja i što bržeg, lakšeg i transparentnog komuniciranja i suradnje s građanima. Stoga je Grad Vukovar kroz polaznike ovog projekta prepoznao potencijal razvoja IT tehnologija na ovom području te inicirao sastanak svih zainteresiranih polaznika tečaja s područja djelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Vukovar i tvrtke Siemens Convergence Creators d.o.o. radi potencijalnog daljnjeg razvoja IT industrije na ovom području.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Područni ured Osijek, te Zajednica saveza osoba sa invaliditetom Hrvatske. Suradnici na projektu su Hrvatska udruga poslodavaca i Moj Posao.net.

Pročitano 1771 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac