Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovar dobiva jedinstveni spomenik - Gong mira

Veleposlanik Republike Indonezije Agus Sardjan u Vukovaru Veleposlanik Republike Indonezije Agus Sardjan u Vukovaru Foto: A. Lovrić

Indonežani razgledali Luku i Gospodarsku zonu

Vukovar je danas posjetio veleposlanik Republike Indonezije njegova ekselencija Agus Sardjan sa suradnicima. Izaslanstvo je u uredu gradonačelnika primila zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, a razgovaralo se o postavljanju spomenika World Peaces Gong, odnosno gonga mira koji će svoje mjesto prvo pronaći u muzeju do završetka Centra za mir u nekadašnjem Crvenom magacinu. - Hrvatska će biti 18. država na svijetu koja uopće ima ovaj spomenik, a Vukovar će biti jedini hrvatski grad s gongom mira- naglasila je Stanković dodajući kako bi spomenik trebao biti postavljen do kraja ove godine. 

-Vukovar bi bio adekvatno mjesto za postavljanje ovog gonga zbog svoje nesretne prošlosti i svega što se ovdje dogodilo jer ovaj spomenik simbolizira mir, poštovanje i ljubav,  a meni je izuzetno drago jer sam u svojstvu indonezijskog veleposlanika imao priliku  pripomoći ovom projektu-rekao je za boravka u Vukovaru veleposlanik Sardjan.

 Indonezijsko izaslanstvo u Vukovar je stiglo predvođeno inicijativom hrvatskih iseljenika Franka Cetinicha koji posluje u Australiji, Kini i Europskoj Uniji te Ante Sardelića, hrvatskog i kanadskog akademskog kipara koji je već sudjelovao u donacijama za naš grad.  

Izaslanstvo Republike Indonezije zainteresirano je za ulaganja u gospodarstvo te su nakon gradske uprave obišli Luku Vukovar i Gospodarsku zonu.

Pročitano 2337 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI