Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Osječke Lionsice posadile lipe uz vukovarsku šetnicu

Osječke LIonsice u "akciji" u Vukovaru Osječke LIonsice u "akciji" u Vukovaru Foto: A. Lovrić

Jedna članica – jedno stablo 

Članice Lions kluba GEA iz Osijeka organizirale su u Vukovaru humanitarnu akciju sadnje dvadeset stabala lipa na novoj šetnici uz lijevu obalu  rijeke Vuke,  prostor kod Mosta prijateljstva i novoizgrađenog dječjeg igrališta na Olajnici.

 

-Veliko nam je zadovoljstvo i čast organizirati humanitarnu akciju sadnje lipa na novoj šetnici uz rijeku Vuku i dječje igralište uz moto „Jedna lionsica - jedno stablo za Vukovar“  jer imamo 20 članica i danas sadimo 20 stabala. Ovom akcijom želimo potaknuti vukovarski Lions klub i sve ostale Lions klubove diljem Hrvatske kao i sve ljude dobre volje da sudjeluju u sadnji stabala na novoj šetnici u Vukovaru radi uljepšavanja našeg okoliša-rekla je Marinela Rosso,  predsjednica Lions kluba GEA. Ujedno je i zahvalila gradonačelniku Vukovara Željku Sabou i njegovim suradnicima kao te djelatnicima gradske tvrtke „Komunalac“ na podršci i pomoći u vezi organiziranja naše humanitarne akcije.

-Ovo je početak hortikulturnog uređenja naše nove šetnice, a u konačnici bi ovdje trebalo biti zasađeno 140 lipa. To će biti jedno završno ruho ove šetnice i trebali ga dovršiti u roku dvije godine-rekla je Žaklina Pul iz gradskog odjela za komunalno uređenje. 
Međunarodna Udruga Lions Klubova  najveća je uslužna organizacija u svijetu, s više od 1,4 milijuna članova u više od 43,300 klubova u 182 zemlje. Osnivanjem kluba u Dubrovniku 1990. godine počinje razvoj Lions pokreta u Hrvatskoj. Danas Hrvatski Distrikt (D-126) čine 72 kluba s preko 1483 člana. Lions klub GEA je ženski klub osnovan u veljači 2013. godine i u njemu djeluje dvadeset članica. U svojoj prvoj godini rada LK GEA  je potaknuo i sudjelovao u desetak humanitarnih akcija.

Pročitano 2394 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI