Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Nema zatvaranja ordinacija zbog akcije "Hipokrat"

Ministar Rajko Ostojić Ministar Rajko Ostojić Foto: blog.dnevnik.hr

Zbog Uskokove antikorupcijske akcije „Hipokrat" neće biti zatvorenih ordinacija opće medicine, jer će uskočiti drugi liječnici iz mreže HZZO-a, izjavio je ministar zdravlja Rajko Ostojić te čestitao USKOK-u i državnom odvjetništvu na pokretanju akcije. 

- Osnovao sam krizni stožer, svi ravnatelji županijskih i kliničkih bolnica podigli su pripravnost i mreža HZZO-a bit će popunjena iz velike većine čestitih liječnika koji pošteno rade svoj posao. -  izjavio je ministar Ostojić u Dnevniku državne televizije.

Ponovio je kako je antikorupcijskom akcijom "Hipokrat", zbog sumnje u primanje mita, bilo obuhvaćeno oko 350 liječnika opće medicine, te istaknuo da u 49 slučajeva postoji osnovana sumnja za kaznenu prijavu.

- Liječnicima kojima se dokaže da su primali mito za propisivanje određenih lijekova Hrvatska liječnička komora oduzet će licenciju - rekao je Ostojić, istaknuvši da je procedura jasno definirana.

Boljoj kontroli eventualnog koruptivnog ponašanja liječnika obiteljske medicine pridonijet će informatizacija koja će cijeli sustav obuhvatiti 15. prosinca ove godine. Svaki od oko 12 tisuća liječnika u Hrvatskoj ima svoju šifru, a nakon potpune informatizacije moći će se jasno vidjeti postoji li sumnja da se preferira određena farmaceutska tvrtka, rekao je ministar.

 

Pročitano 2986 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI