Ispiši ovu stranicu

Mađarska kuća u Vukovaru

Prostor za njegovanje kulture i tradicije Mađara u ovom dijelu Hrvatske Prostor za njegovanje kulture i tradicije Mađara u ovom dijelu Hrvatske Snimak: Marija Molnar

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zajedno  s generalnim konzulom Mađarske u Republici Hrvatskoj Antoniom Giovanniem de Blasiom, izvršnim predsjednikom Demokratske zajednice Mađara u RH Robertom Jankovićem te predsjednicom Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara Rozalijom Jakumetović, obišao je nedavno kupljenu nekretninu u vukovarskoj ulici Marina Držića koja će postati Mađarska kuća.

Prema riječima predsjednice  Jakumetović, nekretnina je nabavljena sredstvima pribavljenima od mađarske vlade, Vukovarsko-srijemske županije i Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara, dok su unutarnje uređenje obavili članovi volonterskim radom i iz svojih privatnih sredstava.

Tendencija je da ovaj prostor postane mađarskim kulturnim centrom za cijelu županiju. U našem gradu živi gotovo 400 Mađara, a na području  županije 1700.  

Pročitano 2459 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar