Ispiši ovu stranicu

Prekinut program Pomoć u kući

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

S 30. travnjem ukinut je program Pomoć u kući starijim osobama u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a koji se provodio od 2003. godine. U njega su bile uključene 23 jedinice lokalne samouprave s više od 3.000 korisnika i 226 zaposlenih.

Do prekida programa došlo je stupanjem na snagu Zakona o socijalnoj skrbi  kojim je predviđen novi redefiniran oblik provođenja programa u drugačijem obliku s redefiniranim pravima na socijalnu uslugu Pomoć u kući. Zadan je rok do 30. travnja 2014. godine do kojega su  dosadašnji provoditelji programa morali ishoditi licenciju sukladno Pravilniku o ispunjavanju minimalnih uvjeta za pružanje socijalnih usluga i upisa u Upisnik – evidenciju ustanova socijalne skrbi.

 

U priopćenju poslanom ovim povodom iz Vukovarsko-srijemske županije stoji kako je do sada  licenciju u našoj županiji dobilo 15 provoditelja programa koji su upisani u Ministarstvu socijalne politike i mladih, "ali ne osiguravaju kontinuitet provođenja programa zato što svoj dio posla nisu odradili Centri za socijalnu skrb koji moraju korisnicima usluga pomoći u kući izdati rješenja".

-Centrima za socijalnu skrb potrebno je najmanje mjesec dana za izdavanje rješenja korisnicima te smo tražili produljenje Ugovora o suradnji za provedbu Programa od Ministarstva socijalne politike i mladih, koje nažalost nismo dobili. Na ovaj način nije osiguran kontinuitet provođenja programa Pomoć u kući  te 30. travnja 2014. godine korisnici ostaju bez usluga, a zaposlenici programa na ulici - stoji u priopćenju iz Vukovarsko-srijemske županije.                                                  

Pročitano 1273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar