Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Lorencin u Lučkoj upravi Vukovar

Lorencin dao potporu projektu Lučke uprave Lorencin dao potporu projektu Lučke uprave Foto: J. Vrdoljak

Ministar turizma, Darko Lorencin, za službenog posjeta Vukovaru, posjetio je Lučku upravu Vukovar gdje  ga je s projektom riječnog cruising turizma upoznala ravnateljica Lučke uprave Božana Matoš.

Riječ je o projektu „Uređenje multimedijalne dvorane u putničkom pristaništu Vukovar“ vrijednom 680 tisuća kuna kojeg sa 480 tisuća financira Ministarstvo turizma, a sa 200 tisuća Ministarstvo pomorstva prometa i veza. 

Ministar Lorencin je dao potporu ovom projektu rekavši kako smatra da je riječ o dobroj priči koja se događa na ovom području.

Po riječima Božane Matoš, samo u protekloj godini je u pristaništa u Vukovaru i Iloku pristalo 230 kruzera, a u ovoj ih je godini najavljeno 260 dodavši kako potencijala ima za još toliko. Već sutra u Vukovar stižu četiri kruzera. 

Na rijeci Dunav postoje četiri putnička pristaništa, u Vukovaru, Iloku, Aljmašu i Batini. Osim prva dva, u protekloj je godini otvoreno pristanište u Aljmašu, a ove se godine očekuje otvaranje i u Batini. Riječ je o kruzerima koji dolaze iz Budimpešte, a turisti na njima su uglavnom iz Amerike, Kanade i Australije. 

Pročitano 1999 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI