Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Ujedinjeni Arapski Emirati pomažu Gunji

Predsjednik UAE želi pomoći stradalima u poplavama Predsjednik UAE želi pomoći stradalima u poplavama richestnews

Stotinjak mještana u kontejnerskome naselju u Gunji, koju je polovicom svibnja pogodila katastofalna poplava, posjetio je danas drugi tajnik veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Berlinu Abdulrahman Ahmed Aljaber, koji je najavio daljnju pomoć te zemlje Hrvatskoj u ublažavanju posljedica poplave.

Prenoseći želju Vlade i predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Khalifa bin Zayeda al Nahayanda da pomogne Hrvatskoj u ublažavanju posljedica poplave, Abdulrahman Ahmed Aljaber rekao je kako ta zemlja želi da se stanovnici područja pogođenog poplavom što prije vrate u svoje domove. "Kontejneri su samo jedan od načina na koji želimo pomoći ovom području", izjavio je Aljaber novinarima nakon što je obišao kontejnersko naselje u Gunji.

Po riječima pomoćnika ministra gospodarstva Ive Milatića, Ujedinjeni Arapski Emirati osigurali su 1,5 milijuna dolara pomoći Hrvatskoj za saniranje šteta od poplava u županjskoj Posavini. Do sada je od te svote potrošeno nešto više od 200 tisuća dolara za kupnju 42 kontejnera u Gunji i Račinovcima. Na što će se potrošiti preostali iznos, odlučit će Ujedinjeni Arapski Emirati, rekao je Milatić, ističući da je to najveća donacija koju je Hrvatska dobila za saniranje štete od poplave.

(Hina)

Pročitano 2080 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI