Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Igor Gavrić na čelu vukovarskog Gradskog vijeća

Čestitke predsjedniku vijeća Igoru Gavriću Čestitke predsjedniku vijeća Igoru Gavriću Foto: A. Lovric

Vukovarsko Gradsko vijeće je konstiutuirano

Za predsjednika je glasovima HDZ, HSP-a AS i HDSSB-a izabran  Igor Gavrić dok je za njegova zamjenika iz redova HDZ-a izabran Pilip Karaula. Drugi potpredsjednik danas nije izabran, a njegov će izbor prema Gavrićevim riječima, biti na jednoj od idućih sjednica. Uspješan rad Gradskom vijeću poželjeli su vijećnici iz svih stranaka, a presudan je bio glas Slavice Jelinić, vijećnice HDSSB-a koja je u vijeće ušla ispred Saveza za Hrvatsku, a budući da nije sudjelovala u prvom pokušaju konstituiranja, danas je položila vijećničku prisegu. Kandidati za predsjednika vijeća bili su i Goran Bošnjak iz SDP-a i Dejan Drakulić iz SDSS-a, ali njihovi prijedlozi nisu prošli kao ni prijedlozi njihovih stranaka za dopredsjednika Gradskog vijeća. –Mi smo sada napravili presedan jer do sada je bio slučaj da su i dva dopredsjednika iz većine. A mi smo kao većina u Gradskom vijeću ovo drugo mjesto dopredsjednika prepustili da se oporba dogovori oko njega i ako se dogovore imat će dopredsjednika Gradskog vijeća i mislim da je to sasvim korektno-naglasio je Gavrić dodajući da će se drugi potpredsjednik izabrati na nekoj od idućih sjednica.

Iduća sjednica trebala bi prema današnjim najavama biti održana  do kraja kolovoza i na njoj bi se izglasao proračun za ovu godinu. –Treba nam proračun pod hitno zbog udžbenika, ali treba nam i zbog niza drugih stvari  kao što je deblokada Gospodarske zone, otkup lokala za Obrtničku ulicu i sve to traži financijska sredstva koja moraju biti predviđena proračunom. Socijalna slika u gradu je jako teška jer u svakodnevnom kontaktu s građanima stvarno je  velik pritisak i u tom socijalnom smislu na iznalaženju rješenja za probleme građana. A problemi su od zapošljavanja i stambenih problema do socijalne problematike koja se svodi na plaćanje ogrjeva i režijskih troškova i to je ono što nas svakodnevno pritišće-naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozdravljajući konstituiranje vijeća. Gradsko vijeće  broji 21 vijećnika od kojih je najviše njih deset iz koalicije HDZ-HSP AS, po pet vijećnika imaju koalicije SDP-HNS i SDSS-SNS dok jedan glas pripada HDSSB-u i koji će vjerojatno biti presudan kod donošenja odluka.

-Svojom podrškom dajemo priliku gradonačelniku da radi kao dobar gospodarstvenik i sve one dobre i konstruktivne prijedloge koji će voditi razvoju grada Vukovara, imat će priliku prezentirati i pred građanima i pred ovim vijećem i sigurno ukoliko budu vodili općem dobru naše lokalne zajednice, dobit će našu podršku-istaknula je Slavica Jelinić.

Hoće li podršku dobiti i prijedlog proračuna koji će biti na usvajanju na prvoj radnoj sjednici, Jelinić nije željela precizirati. 

Pročitano 2230 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI