Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Stožer o odluci Ustavnog suda

Tiskovna konferencija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tiskovna konferencija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Foto: A. Lovric

Stožer traži ispriku vladajućih

Na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara osvrnuo se na odluku Ustavnog suda o neprovođenju referenduma o dvojezičnosti. Vlado Iljkić iz stožera rekao je kako bi zbog ovakve odluke Ustavnog  od Vlade RH bilo moralno da podnese ostavku i da se ispričaju Vukovarcima zbog represije koju su prilikom postavljanja i čuvanja ploča naložili.

-Predsjednik države, Vlade, Hrvatskog sabora te ministar unutarnjih poslova imaju obvezu duboko se ispričati svima onima koje su represijom i prisilom u ovom slučaju povrijedili, onima koje su učinili invalidima osigurati odštetu, rehabilitirati nepravedno i protuzakonito otpuštene te prekinuti sudske postupke po ovoj temi-rekao je Iljkić. Od Državnog odvjetništva očekuju obustavljanje sudskih postupaka protiv optuženika za skidanje ploča, a ministra uprave Arsena Bauka su pozvali da postojeće dvojezične ploče koje još uvijek stoje na državnim institucijama, osobno skine.

–Od strane Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sve ovo vrijeme niti u jednom dijelu naših aktivnosti,  nije bilo ugrožavanja temeljnih ljudskih prava-ustvrdio je na kraju Iljkić. 

Pročitano 1801 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI