Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Caritas poziva i dalje na donacije za Županjsku posavinu

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Do sada isplaćeno gotovo tri milijuna kuna za obnovu

U poplavljenoj Županjskoj posavini su s  jučerašnjim danom uvedene u posao obnove poplavljenih obiteljskih kuća prve građevinske tvrtke na području Gunje. Te tvrtke obnavljaju kuće vlasnika/korisnika koji su potpisali izjavu da se sanacija i obnova na njihovim kućama provede u organizaciji Države. Posao kontinuiranog otvaranja gradilišta odvija se i na području općina Vrbanja i Drenovci. Tijekom jučerašnjeg dana započela je obnova tri kuće u Rajevom Selu, a očekuje se i otvaranje novih gradilišta. Većina se vlasnika, koji su do sada potpisali izjavu, odlučila za isplatu novčanih sredstava. Tako je s jučerašnjim danom iz Državnog je proračuna isplaćeno 2,6 milijuna kuna vlasnicima kuća koji su se odlučili obnovu i sanaciju sami provesti.

 

Recimo i da iz Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije gdje se redovito održavaju tjedne koordinacija u svrhu kvalitetnog prikupljanja i raspodjele humanitarne pomoći stanovnicima pogođenima poplavom na području Županjske Posavine, pozivaju na nove donacije. –Svi oni koji mogu pomoći, bilo proizvodima ili novčano, najbolje da svoje donacije upute preko župskih caritasa- pozvao je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Ivica Rebić.

Osim nabavke hrane i drugih potrepština za svakodnevni život, u suradnji s načelnicima i župnicima s poplavljenih područja, zaključeno je da je prioritet nabava bijele tehnike, na čemu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije sada intenzivno radi. Tamošnjim stanovnicima bit će kupljeni novi zamrzivači, štednjaci na struju, plin ili drva, hladnjaci, perilice rublja, a sve ovisno o potrebama pojedinog kućanstva pa ako možete poštovani slušatelji, pomozite

Pročitano 1636 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI