Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Razjedinjenost branitelja u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Usprkos zajedničkoj nesreći u ratu, branitelji podijeljeni

Svečanom akademijom Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora u Vukovaru je obilježena 22. godišnjice od velike razmjene logoraša kod Nemetina, u kojoj je na slobodu iz zarobljeništva pušteno 714 hrvatskih branitelja i civila. -Kroz srpske koncentracijske logore u Domovinskom ratu prošlo je oko 30.000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila od kojih je status logoraša država priznala tek nešto više od 8000- naglasio je u  svom govoru predsjednik Danijel Rehak upozorivši pritom da ih je zbog zdravstvenih problema  svaki dan sve manje. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je kako će zajedno s braniteljskim udrugama raditi na ujedinjavanju branitelja s obzirom da su i danas u Vukovaru organizirane dvije različite svečanosti kojima se obilježava ovaj značajan datum.

Naime, u odvojenom protokolu, počast stradalima u Domovinskom ratu, u sklopu obilježavanja 22.obljetnice od posljednje razmjene logoraša kod Nemetina, na Memorijalnom groblju Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su i članovi Udruge hrvatskih branitelja Vukovara zatočenika srpskih koncentracijskih logora, koja djeluje pri Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Prije svečane akademije, izaslanstvo HDLSKL položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitano 2208 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI