Ispiši ovu stranicu

Vukovarski branitelji proslavili svoj dan

Dan vukovarskih branitelja iduće godine bit će 10. ožujka Dan vukovarskih branitelja iduće godine bit će 10. ožujka Milan Paun

Dan vukovarskih branitelja obilježen je polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara 2003. i uz potporu gradskih vlasti.

Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici šest udruga članica koordinacije predvođeni predsjednikom Zdravkom Komšićem, ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, izaslanstvo Županije vukovarsko-srijemske predvođeno zamjenikom župana Željko Cirbom i Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

 

Molitvu je na groblju predvodio i svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova služio gvardijan fra Ivica Jagodić. Potom su se braniteji družili u prostorijama  HNK Radnički u Borovu naselju.

Ministar Matić rekao je kako se o Danu vukovarskih branitelja trebaju dogovoriti sami vukovarski branitelji, a gradonačelnik Penava kako podržava odluku većine braniteljskih udruga da se ubuduće Dan branitelja obilježava 10. ožujka na dan kada je 1991. godine održano postrojavanje 2.500 pripadnika „nenaoružanih odreda" s područja bivše Općine Vukovar u Bogdanovcima što se smatra i začetkom formiranja 204. vukovarske brigade.

Današnji Dan branitelja utemeljen je na dan kada je JNA 24. kolovoza 1991. prvi put otvoreno napala Vukovar raketiranjem iz zrakoplova kada su vukovarski branitelji i srušili dva zrakoplova. Grad Vukovar branilo je oko 1.700 branitelja. 

Pročitano 1502 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun