Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 8. VFF

Vukovarci i njihovi gosti brojni na otvaranju festivala Vukovarci i njihovi gosti brojni na otvaranju festivala HRV

Program 8. Vukovar film festivala večeras je otvoren na terasi Agencije za vodne putove projekcijom kratkometražnoga igranog filma „Zajedno“ redateljice Jasne Nanut, a potom i premijernim prikazom njemačkog filma „Križni put“, redatelja Dietricha Bruggemanna, dobitnika Srebrnoga medvjeda za najbolji scenarij i Nagrade ekumenskog žirija na Berlinskom filmskom festivalu.

Otvarajući festival, pomoćnik ministrice kulture Berislav Šipuš čestitao je svima koji su zaslužni što je Vukovar domaćin festivala osmu godinu za redom te naglasio kako je ova manifestacija doprinos kulturi dijaloga i prihvaćanja drugog i drugačijeg.

Brojnu publiku na otvorenju je pozdravio i gradonačelnik Ivan Penava koji je istaknuo kako se festival razvija i raste, a repertoar je sve bolji. Podsjetio je da je ovogodišnji festival produžio trajanje na šest dana te da se filmovi prikazuju na pet lokacija u Vukovaru te u Županji i Vinkovcima. „Ove smo godine siromašniji jer je festival bez šlepa na Dunavu na kojem su se ranijih godina prikazivali filmovi, ali i bogatiji za novoizgrađeni Cinestar“ - rekao je gradonačelnik Penava te ističući podršku festivalu koji šalje sasvim drugačiju sliku o Vukovaru od one koja se prikazuje u medijima.

Uz zahvalu svima koji su poduprli festival direktor VFF Igor Rakonić dodao je kako ovogodišnji festival ima i humanitarni karakter, a prihod od svih prodanih ulaznica bit će usmjeren na obnovu prostorija Studija kreativnih ideja u poplavom pogođenoj Gunji.

8. Vukovar film festival traje od 25. do 30. kolovoza, a sve filmove u službenoj konkurenciji pratit će tročlani žiri kojeg čine filmska kritičarka Branka Šomen, filmski povjesničar Danijel Rafaelić i slovenska glumica Milena Zupančić. Organizatori 8. VFF su Discovery, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

Pročitano 2299 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI