Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Akcija za Gunju

Akcijom za djecu Gunje Akcijom za djecu Gunje Antena Zagreb facebook

U akciji „Za Gunju zato što volimo“ u središtu Gunje postavljeno je i uređeno dječje igralište, akciju su organizirali Radio Antena i Narodni radio uz potporu grada Zagreba i HEP-a, a priključili su joj se brojni volonteri iz javnog i estradnog života.

Potpredsjednica zagrebačke Skupštine Jelena Pavičić Vukičević pozdravljajući akciju naglasila je da je Zagreb do sada pomogao poplavljenoj Gunji s tri milijuna kuna, osigurao besplatne udžbenike za školsku djecu te će nastaviti pomagati ovisno o potrebama Gunje.

Izaslanik predsjednika Republike brigadni general Siniša Jurković istaknuo je da se u Gunji ponovno pokazuje plemenitost i solidarnost te ocijenio kako obnova nakon katastrofalne poplave dobro napreduje i da će se najveći dio stanovništva vratiti u selo.

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su se uključili u akciju rekao je da se od 1.650 obitelji koje su prije poplave živjele u selu do sada vratilo njih oko 400. Dodao je da se sve više ljudi odlučuje da im kuće obnovi država i tvrtke koje je angažirala te je do sada za to potpisano oko 500 ugovora, a idućih će dana, prema najavama, to učiniti i drugi mještani općine Gunja.

Akcija „Za Gunju zato što volimo“ dislocirana je akcija „Za ljepši grad“ koja se redovito provodi u Zagrebu, a organizator ju je odlučio premjestiti na poplavom pogođeno područje kako bi „malom kapi doprinio rijeci dobrote“.

Pročitano 2273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI