Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U škole Cvelferije stigle školske torbe s udžbenicima

Uhlir je obišao sve školske zgrade na poplavljenom području Uhlir je obišao sve školske zgrade na poplavljenom području Foto: S. Bogutovac

Privodi se kraju obnova školskih zgrada na poplavljenom području

Školska godina počinje u ponedjeljak 8. Rujna i u Gunji gdje se ovih dana užurbano završava obnova osnovne škole, potvrdio je to jučer za posjete poplavljenom području Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva. –Nastava u svim školama na poplavljenom području će početi u ponedjeljak 8.rujna, škole su obnovljene i osvježene, a u školi u Gunji nastava će prvo početi na katu-najavio je Uhlir dodajući kako je zadovoljan  i radovima na obnovi stambenih objekata.

Šteta na školi je ogromna jer je voda u zgradi premašila dva metra, uništene su sve učionice i kabineti, školska kuhinja i knjižnica te sportska dvorana. Pri tome je gunjanska osnovna škola već bila u sustavu e-dnevnika, imala je interaktivne ploče i potpunu pokrivenost bežičnim internetom. Obnova škole počela je 21.srpnja, u nedjelju stiže namještaj, a nastava u ponedjeljak počinje na katu škole koji je već pripremljen za učenike. –Lani smo imali 350 učenika, a sada imam na popisu 311 učenika ali razlog tomu je što smo imali velike osme razrede koji su završili školovanje, a ulaze nam manji prvi razredi-pojasnio je smanjen broj učenika Stipica Mišura, ravnatelj škole dodajući da jedan dio učenika neće početi školsku godinu u Gunji budući da zbog obnove njihovih domova trenutno žive  izvan Gunje.

Moderno opremanje osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji se nastavlja i nakon katastrofalne poplave te je za polovicu rujan najavljeno otvaranje takozvane  učionice budućnosti, peta takve vrste u Hrvatskoj. Riječ je o CAR-Netovom projektu e-škole gdje se kroz sustav pametnih učionica omogućuje izvođenje obrazovnog procesa  uz korištenje multimedije i interneta.

Pročitano 1876 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI