Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Sabo ponovo na optuženičkoj klupi

Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara Foto: HRV

Još jedno suđenje bivšem vukovarskom gradonačelniku

Na pripremnom ročištu na Općinskome sudu u Vukovaru potvrđena je optužnica protiv bivšega vukovarskog gradonačelnika Željka Saboa koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo, a koja ga tereti zbog navodne malverzacije prilikom slanja vukovarske djece na more i fiktivnog zapošljavanja u gradskoj tvrtki Komunalcu, prenosi HINA.

Riječ je o kaznenim djelima protiv imovine pronevjerom i protiv službene dužnosti poticanjem na zloporabu položaja i ovlasti.

Optužnica, zbog koje mu je početkom travnja u Saboru ukinut i zastupnički imunitet, tereti Saboa da je od srpnja 2005. do rujna 2009. dio prikupljenog novca za boravak vukovarske djece na moru, na koje su putovala u organizaciji vukovarskoga SDP-a, zadržao za sebe. Tereti ga se i da je poticao na zloporabu položaja i ovlasti tako što je tražio da se u vukovarskoj gradskoj tvrtki Komunalcu zaposli tadašnjeg predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Srđana Šijakovića iako je znao da su sva radna mjesta popunjena.

Srđan Šijaković u Komunalcu je zaposlen dok je direktor te vukovarske gradske tvrtke bio Marinko Leko, koji je drugooptuženi u tom slučaju, a u međuvremenu se nagodio s DORH-om. 
Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo početkom ovog mjeseca na Županijskome sudu u Osijeku nepravomoćno je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ovih vijećnika u vukovarskome Gradskom vijeću.

Pročitano 2103 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI