Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Penava: Vukovar je talac države

Gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček Gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček Foto: A. Lovric

Vukovarci neće imati hladne radijatore

Vukovarska gradska tvrtka Tehnostan je u blokadi, objavio je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pojašnjavajući da je Tehnostan dužan distributeru plina PPD-u sedam milijuna kuna.  

-Ovo je dugogodišnji problem koji se ponavlja iz godine u godinu. Ipak, građanima možemo poručiti da će Grad Vukovar učiniti sve da ne dođe do prekida isporuke toplinskom energijom. Osnovni problem je u činjenici što mi niti do danas nismo riješili pitanje vlasništva stanova što cijeli ovaj problem dodatno komplicira-pojasnio je Penava dodajući da  je ovo javni apel  državi od koje očekuje rješenje problema.

- Jedan od načina je i da država, koja je još uvijek vlasnik većine stanova u Vukovaru, pristane na izvan sudsku nagodbu s Tehnostanom i isplati 12 milijuna kuna duga-predložio je Penava.

Ukoliko se blokada na Tehnostanovu računu zadrži dulje vrijeme upitne su plaće 31 zaposlenika, a prijeti im i predstečajna nagodba, ali prekida opskrbe toplinskom energijom  neće biti, obećao je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika. –Vjerujemo da će se opskrba toplinskom energijom nastaviti nesmetano i mi ćemo dati sve od sebe da stanovi u Vukovaru ne budu hladni, ali i da se što hitnije riješi problem u Tehnostanu budući da je riječ o tvrtki u stopostotnom vlasništvu grada-zaključio je Pavliček.

Problem u Tehnostanu je nova vukovarska vlast zatekla nakon pobjede na izborima, javnosti je poznato da je grad u protekle dvije godine davao jamstvo za kreditiranje Tehnostana kako bi se podmirili računi prema PPD-u,  a sada od države očekuju da podmiri svoje račune prema Tehnostanu te da ubrzaju otkup stanova u Vukovaru.

Penava je naglasio i da informacija o tome kako PPD namjerava kupiti Tehnostan nije potvrđena.

Pročitano 3025 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI