Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Matić u posjeti braniteljskim zadrugama

Ministar Matić zadovoljan radom braniteljske zadruge u Tompojevcima Ministar Matić zadovoljan radom braniteljske zadruge u Tompojevcima Foto: J. Vrdoljak

Program braniteljskog zadrugarstva krenuo je prije 10 godina, a danas su rezultati ovih aktivnosti itekako vidljivi jer im je broj od 4 narastao na preko pet stotina. Obilazak diplomatskog zbora i veleposlanika koji je počeo posjetom zadrugama u Dalmaciji, nastavljen je danas posjetom  zadrugama u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje su posjetili braniteljsku zadrugu Perun u Cerni te Pčelarsku braniteljsku zadrugu Tompojevci u istoimenom mjestu.

Ministar branitelja Predrag Matić je izjavio kako je ovo najbolja priča o braniteljima nakon Domovinskog rata. „To je priča koja je počela prije 10 godina i od 4 zadruge danas imamo 500 braniteljskih zadruga. To su ljudi koji su nakon rata se uspješno resocijalizirali, rade na dobrobit sebe i svojih obitelji i šire društvene zajednice i uistinu su nešto najbolje što se braniteljima dogodilo nakon Domovinskog rata. To je ono što smo htjeli postići, da se resocijaliziraju i uspješno vrate u društvo.“

Prošle godine osnovane su i dvije braniteljske zadruge u Bosni i Hercegovini.
„Dobro sjeme mi smo posijali u BiH, prošle godine smo tu našu ideju prenijeli i kolegama iz BiH, osnovali smo dvije braniteljske zadruge čiji su predstavnici bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, ali moram se pohvaliti, osnovali smo jednu braniteljsku zadrugu koju predstavljaju bivši pripadnici armije BiH, i ove godine ćemo to ponoviti jer što je dobro, treba širiti i dati recept i dobru ideju drugima."

Posjet je zaključen u Tompojevcima Pčelarskoj braniteljskoj zadruzi koja broji 14 zadrugara od kojih je osam hrvatskih branitelja. Zadruga je vrlo uspješna u pčelarenju te ima trojicu stalno uposlenih.

Pročitano 1567 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI