Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Za nacionalnu izdaju optužili vodeće političare u Hrvatskoj

Etički sud zasjeda u Vukovaru Etički sud zasjeda u Vukovaru Foto: A. Lovric

U Vukovaru obznanjene prve etičke tužbe za izdaju hrvatskih nacionalnih interesa

Hrvatsko nacionalno etičko sudište danas je u Vukovaru u Pastoralnom centru Svetog Bone održalo konferenciju za novinare na temu izdaje nacionalnih interesa. -Polazeći od dramatičnog utvrđenja da je Hrvatska u dubokoj moralnoj, političkoj, društvenoj i duhovnoj krizi, da je na vlasti skupina neodgovornih i nesposobnih osoba koji se ne rukovode hrvatskim nacionalnim interesima, ustanovili smo da je na djelu izdaja nacionalnih interesa zemlje- pojasnio je osnivanje HNES-a  dr. Zvonimir Šeparović, predsjednik ovog novoosnovanog sudišta.

 

Na svojoj prvoj radnoj sjednici održanoj danas u Vukovaru HNES je donio  i svoje prve etičke optužbe protiv Stjepana Mesića i Ive Josipovića, bivšeg i sadašnjeg predsjednika RH, Vesne Pusić kao ministrice vanjskih poslova i europskih integracija te Milorada Pupovca, saborskog zastupnika. Etičke optužbe najavljene su i protiv hrvatskog premijera Zorana Milanovića, Josipa Manolića i Budimira Lončara, Vesne Teršelič, Carla Bildta, Vojislava Stanimirovića i Save Štrbca te drugih koji po mišljenju HNES-a ne štite hrvatske nacionalne interese.

U ime sudišta na konferenciji su o razlozima za utemeljenje Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta (HNES)  govorili Vlado Iljkić, Josip Jurčević, Zdravko Tomac, Željko Olujić i Zvonimir Šeparović. Oni su iznijeli pojave izdajničkih ponašanja i objavili prve  konkretne  etičke optužbe za izdaju nacionalnih interesa. 

Hrvatsko nacionalno etičko sudište utemeljeno je na poticaj Hrvatskog žrtvoslovnog društva 6. lipnja ove godine u Zagrebu. 

Pročitano 3055 puta
Ocijeni sadržaj
(16 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI