Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Prijedlog da se Jean Michelu Nicolieru dodjeli Vukovarsko svjetlo slobode

Prijedlog građana je bio da ovaj most dobije ime francuskog dragovoljca Prijedlog građana je bio da ovaj most dobije ime francuskog dragovoljca Foto: Arhiva

Udruga dr. Ante Starčevića iz Tovarnika predložila je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi da se francuskom dragovoljcu i hrvatskom branitelju Jean-Michelu Nicolieru, koji je 1991. sudjelovao u obrani Vukovara, a koji je ubijen na Ovčari, posthumno dodijeli gradsko priznanje „Vukovarsko svjetlo slobode“.

"Smrt mladoga Francuza Jean-Michela nadilazi tragediju ratnog sukoba. Ovog mladića koji nije znao puno o Hrvatima i nije došao u Vukovar kao plaćenik, vodila je etika suosjećanja prema ugroženom malom narodu, etika pravde i morala", navodi se u obrazloženju prijedloga. Naglašava se i da je Jean-Michel Nicolier pokazao iznimnu hrabrost i herojstvo u odbrani Vukovara.

Jean-Michel Nicolier bio je francuski dragovoljac i hrvatski branitelj u Domovinskom ratu koji je kao pripadnik HOS-a 1991. godine sudjelovao u obrani vukovarske gradske četvrti Sajmišta.

Po Jean-Michelu Nicolieru nedavno je imenovan i pješački most preko rijeke Vuke u središtu Vukovara.

Pročitano 1628 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI