Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Prekinuta sjednica vukovarskog vijeća

Vijećnik SDSS-a Dejan Drakulić pojašnjava svoj amandman za stipendije Vijećnik SDSS-a Dejan Drakulić pojašnjava svoj amandman za stipendije Foto: A. Lovric

U Vukovaru više neće biti stipendiranja svih studenata

Zbog nove odluke o stipendijama kojom bi se financirali samo studenti koji studiraju na području Republike Hrvatske, sjednica vukovarskog Gradskog vijeća prekinuta je već na prvoj točki dnevnog reda, kod donošenja odluke o stipendiranju studenata. Naime, nakon što su većinom glasova odbijeni amandmani klubova vijećnika SDSS-a i SDP-a, vijećnici ova dva kluba napustili su vijećnicu čime vijeće više nije imalo kvorum potreban za rad te je sjednica prekinuta i njen je nastavak najavljen za petak 17. listopada. –Pomalo sam iznenađen ovakvim ponašanjem vijećnika i žao mi je jer je dosta točaka vezano za sam rad Grada, a i sam natječaj za stipendije je trebao biti raspisan u nekom doglednom roku. Nadam se da ćemo u petak tu točku riješiti i da ćemo nastaviti normalan rad Gradskog vijeća –izjavio je predsjednik vijeća Igor Gavrić.

 Prije odlaska vijećnika održan je Aktualni sat na kojem  je gradonačelniku postavljeno ukupno 16 pitanja i moglo se čuti kako je stanje u gospodarstvu katastrofalno, da je odnos državne vlasti prema Vukovaru loš te da ćemo do proljeća iduće godine dobiti pučku kuhinju u Vukovaru. –Investitora ima i ja sam se iznenadio tim brojem koji se povećava jer strani poduzetnici svoje poslovanje iz raznih krajeva svijeta vraćaju nazad u Europu. Nama su problem hale koje nemamo za iznajmiti, a investitori ih traže-pojasnio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je ogorčen ponašanjem države prema gradu na Dunavu naglasio kako imamo prazne prostore tvornice Borovo, a ne možemo ih koristiti.

Gradonačelnik sutra odlazi na sastanak s nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem dogovarati suradnju na otvorenju Pučke kuhinje u Vukovaru. –Radit ćemo ovaj projekt u suradnji s Nadbiskupijom đakovačko-osječkom, a raduje me i informacija da su određeni vukovarski poduzetnici voljni sufinancirati realizaciju ovog projekta-pojasnio je gradonačelnik dodajući da je riječ o višemilijunskom projektu koji bi trebao biti realiziran do proljeća iduće godine. –Svjesni smo da je zima najteže razdoblje za preživljavanje i iskreno mi je žao da već do zime nećemo imati pučku kuhinju-naglasio je Penava dodajući da konačan broj potencijalnih korisnika još nije poznat.

Govoreći o stipendijama gradonačelnik je pojasnio kako Grad Vukovar više neće stipendirati studente koji studiraju izvan granica Republike Hrvatske, a iznos svih stipendija će se smanjiti na 500 kuna kako bi što veći broj studenata dobio stipendije. U gradskoj upravi ističu kako ni drugi gradovi ne stipendiraju studente koji studiraju izvan naše zemlje. –Odbili smo ove  amandmane jer smatramo da vukovarski studenti imaju i dovoljan broj viših i visokih obrazovnih ustanova na području RH i na taj način potičemo  razvoj cjelokupnog sustava jer će se stipendije trošiti na području Republike Hrvatske-naglasio je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika čiji je kum Igor Štrangarević, imenovan novim direktorom vukovarskog Komunalca. Braneći ovu odluku gradonačelnik Penava je naglasio kako je riječ o mladom i sposobnom ekonomskom stručnjaku te da će on kao i Štrangarević odgovarati za rezultat koji će biti ostvaren u ovoj gradskoj tvrtki. 

Pročitano 3326 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI