Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obilježena godišnjica smrti generala Blage Zadre

Branitelji Dubrovnika predaju spomen ploču gradonačelniku Penavi Branitelji Dubrovnika predaju spomen ploču gradonačelniku Penavi Foto: J. Vrdoljak

Komemoracijom ispred spomen-poprsja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti je obilježena 23. godišnjica pogibije general bojnika Blage Zadre (1944.-1991.), ratnog zapovjednika obrane vukovarske četvrti Borovo naselje.

Na komemoracijskome skupu su nazočili članovi obitelji Zadro te suborci i prijatelji generala Blage Zadre.

Blago Zadro istinski heroj obrane Vukovara , koji je iznad svega volio Hrvatsku, Vukovar i svoju obitelj za koje je u konačnici i dao život, rekao je na skupu u ime Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata "Trpinjska cesta", Zvonko Milas, koja je, uz Grad Vukovar  bila i organizator komemoracije. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je da je Blago Zadro svojim životom pokazao ljubav, hrabrost, promišljenost, vjeru i viziju.

Predsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je žaljenje što na komemorativni skup u Vukovar nisu došli predstavnici Vlade i Hrvatskog sabora. Izrazio je i nezadovoljstvo što se, kako je naglasio, ne kažnjavaju počinitelji ratnih zločina u agresiji nad Vukovarom 1991. godine, rekavši da ne zna, događa li se to slučajno ili namjerno. Tijekom komemoracije, branitelji prijateljskog Grada Dubrovnika su gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi uručio dar branitelja Dubrovnika. Riječ je o kamenoj spomen ploči koja će biti  postavljena na mjestu pogibije general bojnika Blage Zadre. 

Prigodan program, održali su učenici vukovarske Osnovne škole Blage Zadre, čitajući svoje literarne sastave o stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Pročitano 1620 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI