Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Trodnevni skup fizioterapeuta u Vukovaru

Kongresna dvorana hotela Lav bila je prepuna stručnjaka fizioterapeuta Kongresna dvorana hotela Lav bila je prepuna stručnjaka fizioterapeuta Foto: A. Lovric

Sudjeluje 98 stručnjaka iz Hrvatske i još šest zemalja

Hrvatski zbor fizioterapeuta organizirao je stručni kongres sa sudjelovanjem međunarodnih stručnjaka koji se po treći puta održava u Vukovaru. Antun Jurinić, predsjednik Hrvatskog zbora fizioterapeuta najavio će kako će se na ovom skupu baviti aktualnim temama. -Ako mi ne brinemo o sigurnosti pacijenata, onda su oni ugroženi i stoga je potrebno definirati niz parametara koji bi se morali poštivati kako bi se izbjegli neželjeni incidenti. U tom smislu mora se osigurati niz uvjeta, što je moguće kroz poštivanje protokola.

 

Na pitanje zauzima li fizioterapija u zdravstvenom sustavu  mjesto koje zaslužuje, Jurinić odgovara kako je fizioterapija  prilično zanemarena unutar zdravstvenog sustava zbog čega se i zalaže za promjenu dosadašnjeg odnosa. -Fizioterapija u Hrvatskoj nažalost još uvijek nije definirana potpuno u profesionalnom smislu. Zalažemo se za specijalizaciju i profesionalizaciju fizioterapije jer smo sigurno da bi to pridonijelo boljoj učinkovitosti i kvaliteti zdravstvene zaštite u području fizioterapije-pojašnjava Jurinić.

Glavna tema trodnevnog skupa koji je danas započeo u Vukovaru okruglim stolom Sigurnost pacijenata u fizioterapiji i indikatori kvalitete je Fizioterapija-znanost i umjetnost.

Pročitano 2460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI