Ispiši ovu stranicu

Pješački most preko Vuke svečano imenovan Mostom Jeana Michela Nicoliera

Natpisne ploče postavljene su na dva mjesta Natpisne ploče postavljene su na dva mjesta Milan Paun

U središtu Vukovara svečano je imenovan središnji pješački most nazvan po francuskom dragovoljcu u Domovinskom ratu Jeanu Michelu Nicolieru.

Ploču su otkrili Jeanova majka Lyliane Fornier, predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Bio je tamo i Jeanov brat Paul.

Majka je rekla kako je zahvalna Vukovarcima što su priznali doprinos njenoga sina, a želja joj je pronaći njegove posmrtne ostatke.

Predsjednik vijeća Igor Gavrić rekao je kako je Jean voljom građana trebao dobiti sadašnji Most prijateljstva pa je tako ispravljena ta neprava, a gradonačelnik Penava pojasnio kako u ime jedinstva u gradu nisu htjeli preimenovati Most, a Jean će ostati u središtu Vukovara zauvijek.

Jean Michel Nicolier ubijen je na Ovčari 20. studenoga 1991. U Vukovar je kao dragovoljac HOS-a došao u rujnu te godine.

U ime te postrojbe nazočnima se obratio suborac Damir Markuš, a slikar Damir Kukavica darovao je majci Lylien sliku. Na otvaranju je bila i zastupnica u europskom parlamentu Ruža Tomašić. 

Pročitano 1557 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun