Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Branitelji odali počast preminuloj Nevenki Topalušić, sućut uputio i ministar Matić

Branitelji ne odustaju od zahtjeva za smjenom Branitelji ne odustaju od zahtjeva za smjenom Večernji

Organizatori prosvjeda pred zgradom Ministarstva branitelja odali su danas počast preminuloj Nevenki Topalušić, braniteljici sa 100-postotnim ratnim vojnim invaliditetom, koja je umrla sinoć tijekom prosvjeda kojim se traži smjena resornog ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata i jedan od organizatora prosvjeda, rekao je da se Topalušić pridružila prosvjedu u ponedjeljak, a sinoć joj je pozlilo. Pozvali smo Hitnu pomoć, no nažalost dogodilo se najgore kada su nam javili da je preminula, dodao je. Glogoški kaže kako joj je jučer savjetovao da napusti prosvjed zbog iscrpljenosti, no nije ga poslušala. "Pozlilo joj je od svih onih događanja koji su imali veliki utjecaj na Nevenku. Današnji dan u miru posvećujemo hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, a komemoracija za nju održat će se sutra u 13 sati na mjestu prosvjeda ispred zgrade Ministarstva branitelja", rekao je.

U neslužbenim razgovorima prosvjednici ističu da će unatoč hladnom i kišnom vremenu ostati prosvjedovati pred Ministarstvom, dodajući kako im potporu daju mnogi građani. Prosvjednike je danas posjetio umirovljeni general Mladen Markač rekavši kako daje potporu braniteljskoj populaciji jer nijedna institucija niti pojedinac ne smiju se oglušiti na zov branitelja za boljim životom.

Sućut obitelji preminule Nevenke Topalušić uputio je i ministar Predrag Matić. Ovo je tužan događaj koji se nije trebao dogoditi, rekao je u kratkoj izjavi za medije.

Pročitano 2142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI