Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Obnovljena dječja igrališta u Gunji i Rajevom selu

Indira iz Colonie otvorila je igrališta Indira iz Colonie otvorila je igrališta Foto: S. Bogutovac

Igrališta su bila pun pogodak

Ispred Osnovne škole Antun i  Stjepan Radić u Gunji, jučer je obilježen završetak radova te otvorenje tri dječja igrališta za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Ovaj projekt izgradnje dječjih igrališta dio je višegodišnjeg donatorskog projekta tvrtke Porsche Croatia čiji je član Uprave Ivo Ivančević naglasio da je ovo njihov dar od srca. –Već sedam godina Porsche Croatia izgrađuje dječja igrališta, do sada smo to radili uglavnom na hrvatskim otocima, a ove godine smo odmah kad se poplava dogodila odlučili da ćemo donirati poplavljenim područjima-pojasnio je Ivančević dodajući kako je pod pokroviteljstvom njegove tvrtke do sada izgrađeno 19 ekološki prihvatljivih igrališta, a ova donacija u Županjskoj posavini je znatno veća od prijašnjih.

U obnovu dječjih igrališta u Gunji i Rajevom Selu  Porsche Croatie  uložila je oko 300.000 kuna, a kuma cijelog projekta bila je Indira iz Colonie koja je održala i koncert pod kišobranima budući je za vrijeme svečanosti otvaranja igrališta padala kiša

Svečanosti je  nazočio i ravnatelj škola Gunja i Rajevog sela Stipica Mišura koji je istaknuo da su ova igrališta pun pogodak jer iz njih stalno dopire dječja cika i vriska. –Iako sam i sam bio pomalo skeptik zbog narušavanja našeg tradicionalnog izgleda vrta, ali ova su igrališta zaista pun pogodak jer okupljaju velik broj djece i njihovih roditelja i igrališta su svakodnevno puna-posvjedočio je Mišura.

Igrališta su otvorena ispred glavne škole OŠ Antun Stjepan Radić te ispred područnih škola u Gunji i Rajevom selu, koje pohađa ukupno 310 djece predškolskog i školskog uzrasta. Škola je bila poplavljena 17. svibnja, a u samo 38 dana unutrašnjost škole potpuno je obnovljena. Za obnovljenu zgradu centralne Osnove škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji utvrđen je III stupanj oštećenja kao i za zgradu područne osnovne škole u Rajevom Selu, a za zgradu područne škole u Gunji utvrđen je I stupanj oštećenja.

Pročitano 2112 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI