Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U spomen na Sinišu Glavaševića

Direktor HRV-a Milan Kos i ravnateljica GKV polažu vijenac Direktor HRV-a Milan Kos i ravnateljica GKV polažu vijenac Foto: HRV

Položen vijenac kod biste Siniše Glavaševića

Najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata počinjen je na današnji dan 1991.godine kada su na Ovčari pogubljeni hrvatski branitelji i civili, ranjenici iz vukovarske bolnice. Među hrvatskim mučenicima bio je i naš kolega Siniša Glavašević. Tim povodom su ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo i Milan Kos, direktor Hrvatskoga radija Vukovar, položili vijenac i upalili svijeću podno spomen biste Siniše Glavaševića u predvorju Hrvatskoga radija Vukovar čiji je Glavašević bio novinar i ratni izvjestitelj. 

 

Na današnji dan prije 22 godine u Vukovaru su pobunjeni Srbi na Ovčari i logoru Veleprometu počinili jedan od najstrašnijih zločina. Kroz hangare Veleprometa prošlo je oko deset tisuća branitelja i civila, više od 700 ih je ubijeno, a mnogi još nisu pronađeni zbog čega se Velepromet i naziva najvećim koncentracijskim logorom u Domovinskom ratu.
U spomen na žrtve Ovčare organiziran je mimohod od spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata do masovne grobnice na Ovčari gdje je srpski agresor pogubio 261 ranjenika i civila. Među njima je bio i Siniša Glavašević, ratni novinar i urednik Hrvatskog radija Vukovar čiji je glas za vrijeme opsade ohrabrivao branitelje i davao nadu civilima u podrumima.

U spomen na kolegu Sinišu Glavaševića čiji je rad ušao u noviju hrvatsku legendu, u  Gradskoj knjižnici Vukovar u 17 sati počinju X. novinarsko-književnički susret "Grad - to ste vi" čiji su utemeljitelji Hrvatski radio Vukovar, Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika.

Pročitano 2721 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI