Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Mimohod: Vi ste naš ponos, mi smo Vaša snaga

Pavliček: Vi ste jamstvo da se istina o Domovinskom ratu neće zaboraviti Pavliček: Vi ste jamstvo da se istina o Domovinskom ratu neće zaboraviti Foto: J. Vrdoljak

Povodom 23. obljetnice najvećeg stradavanja Hrvata u Domovinskom ratu, kao i najvećeg zločina na području Europe nakon drugog svjetskog rata, po sedmi put su se okupila djeca poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata iz svih krajeva Hrvatske, te u spomen na žrtve Ovčare, spomen na sve poginule i nestale branitelje, na svoje roditelje i sve one kojih se nema tko spomenuti koračali u Mimohodu od memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata do masovne grobnice Ovčara.

I ove su godine sudionici, pristigli iz svih krajeva Hrvatske, od Trogira, Škabrnje, Zadra, Zagreba, Bjelovara, Zadra, sjeverne Hrvatske i drugih mjesta. Nekoliko stotina sudionika iz braniteljske i stradalničke populacije, ali i svih građana Republike Hrvatske na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, pozdravila je predsjednica vukovarske Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Jelena Zera Gavrić. Govoreći o hrabrosti i ludosti branitelja je rekla: „Mi smo danas ovdje, da svjedočimo i ne dopustimo zaboravu njihovu žrtvu, da nikada ne pustimo zaboravu njihovu hrabrost, da nikada ne dopustimo mijenjanje povijesti i omalovažavanje žrtava i branitelja Domovinskog rata, jer samo tako možemo stvoriti budućnost. Neka nas njihova snaga i upornost zauvijek prati i jača na putu dobra“, poručila je.

Predsjednik Udruge na državnoj razini Igor Gavrić je rekao kako mimohod spaja dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj nakon Domovinskoga rata, te poručio kako se kroz ovaj mimohod upravo jasno vidi ono što Hrvatskoj nedostaje, a to je jedinstvo hrvatskog naroda. „Upravo kroz jedinstvo hrvatskog naroda ćemo moći imati Hrvatsku za koju su naši najmiliji dali svoje živote“, poručio je Gavrić.

Sudionike mimohoda je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekavši kako su oni jamstvo da se istina o Domovinskom ratu neće zaboraviti.

Pročitano 2050 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI