Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Caritas najavio početak tradicionalne božićne akcije

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Mogu ako vjerujem da mogu

Hrvatski Caritas pokrenuo je ovogodišnju, 12. po redu, tradicionalnu nacionalnu božićnu humanitarnu akciju "Za 100 radosti" namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koje teško same nose životne terete oskudice, bolesti, osamljenosti, nezaposlenosti i zaduženosti. Iz Caritasa pozivaju sve građane da u proslavi Božića prepoznaju i potrebe svojih sugrađana, te makar i skromnim darom probude u njima novu snagu za životnu borbu. Poziv je upućen i hrvatskim tvrtkama, Vladi, jedinicama lokalne uprave i samouprave, ustanovama i udrugama da se uključe u akciju, koja se pod nazivom "Sve je moguće!" održava do 2. veljače.

Sredstvima prikupljenima akcijom "Za 1000 radosti", putem mreže Caritasa, proteklih je godina poslana pomoć tisućama obitelji, te će se i ove godine nastojati pomoći najsiromašnijima diljem Hrvatske. U škole je ove godine poslano više od 550.000 narukvica u 10 različitih boja, koje uz naziv akcije "Sve je moguće!" nose prigodne poruke poput: dajem sve od sebe, ne bojim se budućnosti, stvaram slobodno, usudim se sanjati, hrabro se mijenjam, vjerujem u ljubav... Noseći ih, učenici podsjećaju i sebe i druge da ako vjeruju, sve postaje moguće.

Dijelom novca prikupljenim za narukvice učenici i njihovi nastavnici sami će pomagati obiteljima u vlastitoj školskoj ili lokalnoj sredini, a drugim dijelom putem Caritasove mreže pomoći će siromašnim obiteljima diljem Hrvatske. U akciju su se uz preporuku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport uključili i zagrebački dječji vrtići, a akcija je otvorena i za ostale zainteresirane vrtiće. Putem mreže nad/biskupijskih Caritasa 200.000 prigodnih narukvica za odrasle dostupno je i u župama, odnosno župnim caritasima diljem Hrvatske.

Građani i tvrtke u akciju "Za 1000 radosti" SVE JE MOGUĆE mogu se uključiti novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-14 (OIB 60100836848) ili pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen).

Pročitano 2463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI