Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori za obnovljive izvore energije

Ugovore potpisali 10 korisnika Ugovore potpisali 10 korisnika Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, potpisao je ugovore s desetoricom korisnika sredstava za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije za fizičke osobe u gradu Vukovaru u 2014. godini.

Ugovori su potpisani nakon provedenog Javnog natječaja kojeg je Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao 28. listopada 2014. godine, a kojim se subvencionira solarni kolektorski sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode i sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete.

Ukupna vrijednost pristiglih prijava iznosi 328.209,87 kn s PDV-om, od kojih Grad Vukovar u suradnji s Fondom sufinancira vrijednost opreme i radova u iznosu od 134.469,73 kn s PDV-om. Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinanciraju su se s nepovratnim sredstvima u visini do 50 % vrijednosti sustava odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kuna (uključujući PDV) po kućanstvu.

Dio navedene potpore u visini do 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10 posto sufinancira Grad Vukovar. Preostali dio iznosa za opremu i ugradnju odabranog sustava financira sam korisnik.

Pročitano 1415 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI