Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nastavljeno suđenje za skidanje dvojezičnih ploča

Član Stožera prilikom lijepljenja dvojezične ploče Član Stožera prilikom lijepljenja dvojezične ploče Foto: J. Vrdoljak

Pred Sudskim vijećem Općinskog suda u Vukovaru, kojim je predsjedavala sutkinja Branka Soldo, održano je drugo raspravno ročište četvorici optuženih, Igoru Smolčiću, Enveru Arnautoviću, Zvonimiru Kološnjaju i Ivici Staničiću, kojima se na teret stavlja više kaznenih djela, počinjenih 02. rujna 2013.godine prilikom razbijanja dvojezičnih ploča sa zgrade Porezne uprave u Vukovaru.

Na teret im se stavlja razbijanje i uništavanje državne imovine, rušenje ustavnoga poretka, napad i ozljeđivanje službenih osoba. Prema važećim zakonima RH, ako im se dokaže krivnja, prijeti im kazna od 1 do 8 godina zatvora. 

Danas je saslušano šest svjedoka među kojima su i tri službene osobe koje su tom prilikom ozlijeđene. Riječ je o jednom muškarcu i dvije žene pripadnicima interventne policije.

Nakon završene sudske rasprave, Arnautović je novinarima rekao kako je zadovoljan iskazima oštećenih interventnih policajaca rekavši kako su govorili istinu. „Rekli su da toga dana nije bilo nikakve mržnje prema policijskim službenicima, da je to bilo spontano, a ne organizirano okupljanje i da ozljede koje su nastale nisu bile namjerne,“ izjavio je novinarima Arnautović dodajući  kako nitko od oštećenih ne traži nikakvu odštetu niti progon.

 Arnautović također smatra kako je riječ o politički montiranom procesu i da dolazi iz politike, odnosno, od istih onih ljudi koji su i donijeli odluku da se dvojezične ploče postave.

Prije današnje rasprave članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara su preko dvojezične ploče na zgradi Općinskog suda nalijepili hrvatsku zastavu, a to su učinili i na većinu dvojezičnih ploča postavljenih na zgradama državnih institucija.

Novo ročište je zakazano za 28.siječanj 2015.u 9 sati kada će biti ispitano pet novih svjedoka.

Pročitano 1884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI