Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Teško stanje u poljoprivredi zajedničko slavonskim županijama

Detalj s današnjeg sastanka održanog u Vukovaru Detalj s današnjeg sastanka održanog u Vukovaru Foto: A. Lovric

Jedino rješenje za hrvatsku poljoprivredu je korištenje sredstava iz fonda za ruralni razvoj

Vukovarsko-srijemska županija ugostila je predstavnike Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije koji su raspravljali o teškom stanju u poljoprivredi. Upravo je opstanak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava detektiran kao najveći problem opstanka života u Slavoniji. Gospodarstvo na našim prostorima neće se pokrenuti dok se ne omogući uspješno poslovanje poljoprivrednicima, izjavio je nakon sastanka Željko Jakopović, zamjenik župana Požeško slavonske županije.

-Jedino rješenje za hrvatsku poljoprivredu uz sve one zahvate u smislu restrukturiranja i organizacije, je korištenje sredstava iz fonda za ruralni razvoj. To je novac koji uistinu može pomoći ovoj našoj napaćenoj poljoprivredi, a mi smo na žalost, jedina članica EU koja je do ovog trenutka više uplatila u zajedničku blagajnu nego što je dobila-smatra Jakopović i dodaje kako je nužno što hitnije ispraviti onih 300-ak  primjedaba na program koji je prezentiran Europskoj Komisiji nakon čega bismo, po njegovim riječima, mogli krenuti s korištenje navedenih sredstava.

Da je poljoprivreda najveći problem slavonskih županija složio se i župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je naglasio kako je gospodarstvo u cijeloj zemlji, ali je kod nas i teže upravo jer uvelike ovisimo o poljoprivredi koja je u kolapsu.

 –U slavonskim je selima prisutna apatija i depresija i sve snage moramo usmjeriti u realizaciju mjera ruralnog razvoja što će u konačnici donijeti rezultat u cijeloj organizaciji je nedopustivo je da Hrvatska s tako malim brojem stanovnika i toliko velikim potencijalom nema dostatnu poljoprivrednu proizvodnju-zaključio je Jakopović. Na sastanku župana slavonskih županija razgovaralo se osim o stanju u poljoprivredi i o trenutnim aktualnostima u EU fondovima. 

Pročitano 2099 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI