Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Održan humanitarni koncert za Lovru, Mateja i Željku

Velik broj Vukovaraca došao je na koncert Velik broj Vukovaraca došao je na koncert Foto: HRV

Udruga srednjoškolaca zajedno s mladima iz stranaka HDZ-a, SDP-a, dr. Ante Starčevića i Studentskog zbora iz Vukovara organizirala je humanitarni koncert „Pomažemo zajedno, pomozi i ti!“ za Lovru Hrčeka, Mateja Mandića i Željku Mašić, teško bolesnu djecu kojoj je potrebna pomoć za liječenje.

Na koncertu održanom sinoć u prostoru Radničkoga doma u Vukovaru okupio se velik broj ljudi koji su simboličnom kupovinom ulaznica po cijeni od 10 kn pomogli ovoj djeci, a Filip Markanović, predsjednik Udruge srednjoškolaca za HRV je o humanitarnoj akciji rekao kako su na ideju došli slušajući vapaje roditelja koji traže pomoć za svoju bolesnu djecu, a oni kao udruga trude se svake godine organizirati neku od humanitarnih akcija. „Ako uspijemo barem u jednom čovjeku promijeniti nešto, učiniti ga boljim, onda smo već napravili veliku stvar“, dodao je Markanović.

Akciju je pozdravio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je naglasio kako zajedništvo mladih, bez obzira kojoj političkoj stranci ili udruzi pripadali, pokazuje lijepu sliku Vukovara kakvoga svi želimo, te kako je ponosan na njih zbog svog truda koji su uložili u ovaj projekt.

Na koncertu je bila i 14-godišnja Željka Mašić, djevojčica koja je teško oboljela, ali je došla zahvaliti svima koji su se uključili u ovu akciju i odlučili pomoći. Snježana Hrček, majka teško bolesnoga Lovre, zahvalila je mladima, ali i svim sugrađankama i sugrađanima što su se odazvali na ovaj koncert, te istaknula kako bez zajedništva i pomoći drugih roditelji oboljele djece teško mogu sami, a ovo im puno znači.

Na koncertu su nastupili vukovarski tamburaši Alegro, hip-hop pjevač Mikel, te poznati glazbenici Shorty i Ivan Stapić koji su se rado odazvali pozivu i sudjelovanju u ovoj humanitarnoj akciji, a prema riječima organizatora sveukupno je prikupljeno oko deset tisuća kuna u humanitarne svrhe ove akcije.

Pročitano 2096 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI