Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Zajedničkim radom do europskog novca

Župani slijeva na desno: Nikola Dobroslavić, Božo Galić i Danijel Marušić Župani slijeva na desno: Nikola Dobroslavić, Božo Galić i Danijel Marušić Foto: A. Lovric

Četiri županije koristit će dubrovački ured

Vukovarsko-srijemska županija će ubuduće zajedno s Brodsko-posavskom županijom u Bruxellesu koristiti ured Dubrovačko-neretvanske županije u tom gradu. Sporazum o tome potpisan je danas u Vukovaru, a župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo novim sporazumom. –Imamo niz zajedničkih projekata i programa prije svega u povezivanju poljoprivrede, Dunava i Jadrana i siguran sam da ćemo zajedno s našim europarlamentarcima biti bliže izvoru informacija kako bi realizirali naše strateške projekte.

Zemljopisna udaljenost Vukovara i Dubrovnika nema utjecaja na emotivnu povezanost ova dva područja, smatra Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. Pojašnjavajući značenje zajedničkog korištenja njihova ureda u Bruxellesu, naglasio je kako su ciljevi županija isti, a na ovaj je način veća mogućnost za povlačenje sredstava inozemnih fondova. –Mi ni zemljopisno u perspektivi nećemo biti udaljeni kada se boljim cestama i željeznicama realizira  Koridor 5C koji povezuje Luku Ploče, srce naše županije i istočna Slavonija. Interesno smo svakako povezani idejom Zelene i Plave hRvatske koju stalno spominjemo i o njoj sanjamo i mi ćemo sa svoje strane pokušati pridonijeti da se tu postignu veći učinci-mišljenja je dubrovački župan dodajući da je i suradnja u uredu u Bruxellesu na tom tragu.

Sporazum je u Vukovaru potpisao i Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije uvjeren je također u uspjeh zajedničkog ureda  u Bruxellesu koji već sada koristi i  Karlovačka županija.

Dubrovačko-neretvanski župan predao je  ovom prilikom našem županu Galiću plaketu o novčanoj donaciji u iznosu 45.000 kuna od kojih će po 10.000 kuna dobiti socijalne samoposluge i župski caritasi u Vukovaru i Vinkovcima dok je 5.000 kuna namijenjeno Društvu osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji. Riječ je o jedinom takvom društvu koje djeluje na području Cvelferije, i doživjelo je velike štete nakon ovogodišnjih svibanjskih poplava.

Pročitano 2435 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI